plata

Економија

Просечната плата во Македонија изнесува 340 евра

А1он
Просечната исплатена нето плата по вработен во август изнесува 20.965 денари што претставува зголемување од 0,3 проценти во однос на истиот месец минатата година. Според
Економија

1,7 % од вработените во Македонија во мај без плата

А1он
Просечната месечна исплатена нето плата во мај оваа година изнесува 20.867, додека бруто платата 30.636 денари, соопшти Државниот завод за статистика. Намалување на вредноста на