pecalbari

Видео Македонија

(ВИДЕО) Анкета: Македонски печалбари: Во државата ќе се вратиме кога ќе добиеме пензија

А1он
Германски, италијански, словенечки регистарски таблички, но внатре македонски државјани, ваква е сликата на граничниот премин Табановце. Деновиве се очекуваат неколку бранови печалбари од западноевропските држави
Видео Македонија

ВИДЕО: На Беса ѝ пропадна акцијата за пречек на печалбарите на Табановце

Габриела Димковиќ-Мишевска
Акцијата за пречек на печалбарите им пропадна на активистите на Беса, откако од граничната полиција им соопшти дека нивната дозвола за престој не е регулирана.