ovostari

Економија

Овоштарите од Росоманско ќе добијат обесштетување поради мрзнењето на овошките

А1он
Овоштарите од Росоманско ќе добијат обесштетување поради мрзнењето на овошките, информираше попладнево Стојан Николов, градоначалник на Росоман. – Во првата половина на месец април оваа
Македонија

Лозароовоштари го блокираа патот Градско-Прилеп кај Росоман

А1он
Лозароовоштари од Тиквешко попладнево го блокираа патот Градско-Прилеп кај Росоман, незадоволни од цените за килограм грозје и праски. – Работата на земјоделецот е неисплатлива бидејќи