otesevo

Македонија

Неексплодирана граната од Втора светска војна пронајдена во Отешево

А1он
Во Полициската станица Ресен вчера во 12.05 часот било пријавено дека во Туристичката населба „Отешево“ била пронајдена неексплодирана граната 47 мм од Втората светска војна.
Македонија

Од септември ќе почне реконструкција на болницата во Отешево

А1он
Државниот секретар во Министерството за здравство, Владимир Милошев денеска ги посети Здравствениот дом во Ресен и Заводот за превенција, лекување и рехабилитација на хронични респираторни,