okean

Свет

Видео како од научно-фантастичен филм: Се шири снимка од леден прст на смртта кој убива се што ќе допре

А1он
Снимката од ледениот прст на смртта кој полека се спушта од мразот во океанот – познат како леден сталактит или глечер на смртта – стана
Свет

Знаете ли што сѐ фрламе во морињата и океаните? Последиците се страшни

А1он
Индекс – Загреб Во морињата и океаните сме фрлиле над 150 милиони тони пластика. Ова се податоци што предизвикуваат шок, но и страв и загриженост
Свет

Студија: Океаните може да произведуваат шестпати повеќе храна отколку денес

А1он
Со примена на технолошки решенија и подобро управување, океаните би можеле да произведат шест пати повеќе храна отколку денес, велат научници во извештај во кој