mapas

Македонија

Средба на министерката Шахпаска со претставници на МАПАС

А1он
Министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска имаше работна средба со претставници на Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување (МАПАС), со кои,
Економија

Во вториот и третиот пензиски столб над 1,37 милиони евра акумулирани средства на членовите

А1он
До крајот на август годинава во задолжителните и доброволните пензиски фондови се регистрирани 547.616 ченови, а вкупната вредност на нивните акумулирани средства надминува 1,37 милијарди
Економија

Кампања за вклучување во задолжителните и доброволните пензиски фондови

А1он
Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување (МАПАС) по повод Денот за пензиската свесност – 15 Септември од утре ќе почне низа активности, чија
Економија

МАПАС: Средствата од задолжителните пензиски фондови се во сопственост на членовите

А1он
Средствата на задолжителните пензиски фондови се во сопственост на членовите на пензиските фондови. Тие се евидентирани на индивидуални сметки во пензиските фондови и претставуваат личен
Економија

МАПАС издаде дозвола за основање на друштво за управување со задолжителни и доброволни пензиски фондови

А1он
Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување – МАПАС денеска издаде дозвола за основање на друштво за управување со задолжителни и доброволни пензиски фондови
Економија

МАПАС: Доброволните членови да изберат дали ќе го продолжат членството или ќе го прекинат

А1он
Согласно измените на Законот за задолжително капитално финансирано пензиско осигурување Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување – МАПАС ги информира доброволните членови родени
Економија

Царовска на средба со директорите на приватните пензиски друштва, на ПИОМ и на МАПАС

А1он
Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска денеска во просториите на Министерството ќе одржи работна средба со директорите на приватните пензиски друштва, КБ Прво
Економија

МАПАС ќе ги информира граѓаните за распределбата на средствата во пензиските фондови

А1он
Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување (МАПАС) денеска соопшти дека ќе ги информира членовите во пензискиот систем за нивната распределба во соодветните пензиски
Економија

МАПАС: Продажбата на НЛБ пензиски фонд нема да влијае на функционирањето на друштвото

А1он
Процесот на продажба на акционерскиот капитал на НЛБ Нов пензиски фонд АД Скопје ќе се одвива под целосна контрола на Агенцијата за супервизија на капитално
Економија

Се анализира состојбата во пензискиот систем, се најавуваат измени

А1он
Министерството за труд и социјална политика во соработка со Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување (МАПАС) и Фондот за пензиското и инвалидското осигурување