lear

Македонија

АХВ: Не се изолирани патогени бактерии во ЛЕАР, најдени аеробни и мезофилни бактерии

А1он
Не се изолирани патогени бактерии во земените мостри храна (алва, леб, вакумирана салама пилешки гради, јогурт, крем сирење, вода за пиење) кои ги конзумирале затруените
Македонија

АХВ: Стафилокока најдена во макароните, кај куварот, послужувачот на храната и работните површини

А1он
Стафилокока ауреус во макароните, кај куварот и кај лицето што ја послужувало вечерата, е причина за минатонеделното труење на вработените, вкупно 120, во фабриката Леар.