lazni nagradni igri

Македонија

ВИДЕО: Македонците стравуваат да не станат сајбер – жртви, а не знаат ни каде да се обратат во случај на измама

Лековерноста на македонските граѓани дека преку наградни игри ќе добијат пари, телевизори, велосипеди, автомобили, без притоа да ги пресметаат ризиците од споделувањето на личните податоци,
Видео Македонија

ВИДЕО: Врие од лажни наградни игри, а МВР тешко им влегува во трага на измамниците

Петар Клинчарски
Страниците креирани на „Фејсбук“ кои споделуваат лажни наградни игри имаат за цел да ги измамат граѓаните и да предизивикаат пред се’ финансиска штета, но, и
Македонија

(ВИДЕО) Лажни наградни игри – кликот за „бесплатна награда“ води до злоупотреба на личните податоци

Петар Клинчарски
Измамниците кои се кријат зад новокреирани страници на „Фејсбук“, под превезот дека се работи за реномирани и добро познати брендови, ги залажуваат граѓаните дека се