digitalna pismenost

Македонија

ВИДЕО: Македонците стравуваат да не станат сајбер – жртви, а не знаат ни каде да се обратат во случај на измама

Лековерноста на македонските граѓани дека преку наградни игри ќе добијат пари, телевизори, велосипеди, автомобили, без притоа да ги пресметаат ризиците од споделувањето на личните податоци,