kratovo

Македонија

Во Кратово заокружен проектот „Заедно сме посилни“

А1он
Во мултимедијалниот центар во општина Кратово се одржа завршен настан од проектот „Заедно сме посилни“ како дел од програмата „Општинско корисна работа“ кој се реализираше
Македонија

Општина Кратово објави јавен повик за иницијативи за изработка урбанистички планови за годинава

А1он
Локалната самоуправа на општина Кратово денеска објави јавен повик за доставување иницијативи за изработка на урбанистички планови на територијата на општина Кратово за 2017 година.
Македонија

Меѓународен фестивал на етнолошки документарни филмови „Кратово 2015“

А1он
Во кратово вчера и денеска се одржува IV Меѓународен фестивал на етнолошки документарни филмови „Кратово 2015“, во организација на Македонското етнолошко друштво. На фестивалот ќе
Култура

Проект за конзервација и реставрација на Златковата кула во Кратово

А1он
Во завршна фаза е изработката на проектот за конзервација и реставрација на Златковата кула во Кратово, значаен споменик на културата од 14 век, информира Министерството
Македонија

Старото градско јадро на Кратово заштитено со Закон

А1он
Старото градско јадро на Кратово, со Закон е прогласено за културно наследство од особено значење. Законот што на предлог на Министерството за култура, го донесе Собранието
Култура

Грант од Амбасадорскиот фонд на САД за заштита на Златковата кула во Кратово

А1он
Министерката за култура Елизабета Канческа-Милевска и амбасадорот на САД во Република Македонија Пол Волерс денеска во Кратово ќе потпишат Договор за доделување грант од Амбасадорскиот фонд на
Магазин

ФОТО: „Кратовските златни денови“ преоѓаат во традиција

А1он
„Златните Кратовски Денови ја постигнаа целта за која и беа организирани – да донесат одлични артисти во градот кој навистина плени со својата убавина и