khv

Економија

Склучен нов Меморандум за соработка меѓу Народната банка и Комисијата за хартии од вредност

А1он
Финансиската стабилност е заеднички приоритет, но и обврска на финансиските регулатори и во изминатиот период се потврди дека унапредената соработка меѓу регулаторите и новиот формат
Економија

КХВ предупредува: Finance Group One нема дозвола да нуди услуги за инвестирање

А1он
Комисијата за хартии од вредност на Република Северна Македонија информира дека  вршејќи ја својата надзорна функција утврди дека одреден временски период на граѓаните и на
Економија

Заради измамнички и манипулативни дејствија, КХВ трајно му ја одзема дозволата на Друштвото за инвестиционо советување Ј.К. Морган и Велтх Менаџмент

А1он
Комисијата за хартии од вредност на Република Северна Македонија на итна седница со која претседаваше Претседателот на КХВ М-р Нора Алити, поради измамнички и манипулативни
Економија

КХВ и наложи на Македонската берза привремено да го прекине тргувањето со акциите од ЗК Пелагонија

А1он
Комисијата за хартии од вредност денеска и наложи на Македонската берза АД Скопје привремено да го прекине тргувањето со акциите издадени од ЗК Пелагонија АД
Македонија

Македонски средношколци ќе учат за пазарот на хартии од вредност

А1он
Меѓународната гимназија „Нова“ во Скопје и Комисијата за хартии од вредност на Република Македонија денеска потпишаа меморандум за соработка кој ќе резултира со дополнителна едукација
Економија

КХВ на заедничка маса со берзанската индустрија

А1он
Претседателката на Комисијата за хартии од вредност на Република Македонија Нора Алити заедно со четворицата Комисионери организираа работна средба со брокерската и со фондовската индустрија.
Македонија

КХВ ја вклучува младата популација да даде свој придонес за развој на пазарот на хартии од вредност

А1он
Комисијата за хартии од вредност на Република Македонија во својата цврста определба за поттикнување на развојот на пазарот на хартии од вредност, се препознава како
Македонија

Собранието на раб на кворум избра комисионери на КХВ

А1он
Собранието на Република Македонија денеска го започна продолжението на 46. седница, откако успеа да собере доволен број пратеници за кворум. Владејачкото мнозинство ги изгласа новите
Македонија

Си поделиле за 40% повисоко К-15 во Комисијата за хартии од вредност

А1он
Државниот завод за ревизија утврди серија пропусти и неправилности при работата на Државната Комисија за хартии од вредност во ревизорскиот извештај. Во Извештајот пишува дека
Економија

КХВ: „Балкан Петролеум“ не доби дозвола за понуда за преземање на „Макпетрол“

А1он
„Комисијата за хартии од вредност на Република Македонија на 128-мата седница со која претседаваше Претседателот на КХВ М-р Елизабета Чингаровска одлучи на „Балкан Петролеум“ Холдинг