kaliiningrad

Свет

ЕУ сака компромис со Москва за Калининград за да избегне уште еден конфликт

А1он
Превозот на стоки преку Литванија до рускиот регион Калининград би можел да продолжи нормално во рок од неколку дена, рекоа два извори запознаени со темата,