kaleska-vanceva

Македонија

Драга Снежана, јас се викам Руслан Стефанчук и не сум претседател на Украина – пратеничката Калеска му го промаши името на спикерот на украинскиот парламент

А1он
Пратеничката на СДСМ Снежана Ванчева Калеска во објава на Фејсбук му го згреши името на спикерот на украинскиот парламент Руслан Стефанчук, а истовремено го „прогласи“
Економија

(ВИДЕО) Калеска – Ванчева: Донесени мерки за заштеда на струја, домашното производство зголемено за 15 отсто

А1он
Со цел што полесно да се помине најтешката зима на енергетски план, Министерството за економија подготви план и препораки „Заштеда на струја за безбедна зима.
Македонија

Арсовски: Адвокатско друштво на Калеска-Ванчева од СДСМ земало 55.000 евра од државни институции за три и пол години

А1он
Адвокатското друштво ДЕ ЛЕГЕ, кое преку 5 државни институции по основ на месечни или повремени паушали во периодот од 2017 јуни до декември 2021 година,
Македонија

(ВИДЕО) Калеска-Ванчева: Ги намаливме нотарските и извршителски трошоци, го олеснуваме животот на граѓаните

А1он
Ги намалуваме нотарските и извршителските трошоци за граѓаните. На предлог на Владата на Република Македонија предводена од СДСМ усвоени се измените на Законот за нотаријат