jie

Македонија

Францускиот амбасадор додели дипломи ДЕЛФ на Универзитетот на ЈИЕ во Тетово

А1он
Францускиот амбасадор во Македонија Кристијан Тимоние на свеченост што се одржа на Универзитетот на југоисточна Европа во Тетово ги додели дипломите ДЕЛФ за познавање на
Македонија

Меморандум за соработка меѓу Министерството за првда и Универзитетот на ЈИЕ

А1он
Министерот за правда Валдет Џафери и ректорот на Универзитетот на Југоисточна Европа, Замир Дика денеска потпишаа меморандум за соработка. Со него се овозможува стручни кадри
Економија

Редовен извештај на Светска банка за состојбите на економиите во ЈИЕ

А1он
Канцеларијата на Светска банка во Македонија денеска ќе го презентира редовниот полугодишен извештај за ЈИЕ. Ова е осмо издание од серијата извештаи за состојбата на
Македонија

Промоција на родово одговорни политики во ЈИЕ и Молдавија

А1он
Организацијата на ОН за жени (UN WOMEN) денеска организира официјално одбележување на почетокот на имплементацијата на локалната компонента во рамки на регионалниот проект „Промоција на родово
Свет

Конституирано Парламентарното собрание на Процесот за соработка во ЈИЕ

А1он
Во зградата на романскиот Парламент во Букурешт денеска започна конститутивната седница на Парламентарното собрание на Процесот за соработка во Југоисточна Европа. Како што јави романската
Култура

Нова министерска платформа за културна соработка во ЈИЕ

А1он
Воспоставување нова единствена министерска платформа за културна соработка во Југоисточна Европа, беше тема на денешниот прв регионален подготвителен состанок за министерската конференција, со која Македонија
Македонија

Конференција за превенција и сузбивање организиран криминал во ЈИЕ

А1он
Министерство за внатрешни работи и Центарот за безбедност, развој и владеење на правото (ДЦАФ) организира меѓународна конференција на тема „Превенција и сузбивање на транснационалниот организиран