izis

Видео Македонија

(ВИДЕО) Ова се најризичните згради во Скопје за земјотрес – Живеете ли во безбеден објект?

И во Скопје има згради „клацкалици“ кои и на прв поглед се гледа дека не би биле отпорни на силен земјотрес, вели во видео интервјуто
Македонија

Гаревски: Афтершокови се очекувани, земјотресот не е поврзан со полнењето на Мавровското Езеро

Маја Илиевска-Пачемска
Земјотресот од пет степени според Рихтервата скала, кој рано утрово се почувствува во земјава е нормална сеизмичка активност на раседот Дебар – Елбасан, а нови потреси,