gluvi lica

Македонија

Се слушна гласот на знаковните толкувачи: И ние живееме во трема и страв, но не смееме да ги вознемириме глувите лица

Мери Јордановска
Да се слушне гласот на некој кој речиси секојдневно го гледате на прес-конференции како комуницира со знаковен јазик е навистина задоволство. Така барем ни беше
Македонија

Разрешени делегати од здруженија на глуви и наглуви лица бараат состанок со Мизрахи и Сојузот

А1он
Дел од делегатите на Националниот сојуз на глуви и наглуви лица реагираат поради нивно разрешување од страна на претседателот Томица Стојановски. Тие бараат од министерката