fzorsm

Македонија

Системите на Фондот за здравство во наредните денови ќе се враќаат во функција

А1он
Фондот за здравствено осигурување (ФЗОРСМ) соопшти дека во претстојните денови постепено ќе се враќаат во функција системите кои неодамна беа хакирани и дека процесот одзема
Македонија

ФЗО: При кибер-нападот нема излевање на податоците надвор од базите на институцијата

А1он
Фондот за здравствено осигурување на Република Северна Македонија информира дека кибер-нападот со кој се справува се случува непосредно пред планираната миграција на системската инфраструктура, и
Македонија

Фонд за здравствено осигурување: Осигурениците може да ги остварат своите права преку подрачните служби, лекарските комисии работат непречено

А1он
Фондот за здравствено осигурување, чија веб страница беше хакирана, денеска информираа дека осигурениците можат да ги остварат правата преку подрачните единици на Фондот. Покрај ова,
Македонија

Фонд за здравствено осигурување: Пациентите можат да се лекуваат непречено, се справуваме со сајбер напад

А1он
Фондот за здравствено осигурување на Република Северна Македонија (ФЗОРСМ) попладнево соопшти дека пациентите ќе можат да се лекуваат непречено и покрај техничките проблеми и сајбер