florijan biber

Македонија

Бибер: Пораките на Меркел за Македонија го покажуваат германското влијание врз проширувањето

А1он
Коментирајќи ја прошталната посета на регионот на канцеларката Ангела Меркел, Флоријан Бибер, професор во Центарот за југоисточни студии на Универзитетот во Грац, оцени дека главна
Македонија

Бибер: Во услови на заробена држава активизмот оди тешко

А1он
Демократизација на политичките процеси во Југоисточна Европа каде недостига демократска традиција преку поширока инклузија на мислењата и прашањата што ги загрижуваат граѓаните во политичкиот процес