finansii

Економија

Ставрески: Корекција на даноците нема да има, останува политика на најниски даноци во Европа

А1он
Корекција на даноците во Република Македонија нема да има и додека ВМРО-ДПМНЕ ја формира Владата ќе се задржи политиката на најниски даноци во Европа. Ова
Економија

Преку „Купи куќа – Купи стан“, 110 граѓани заштедиле 640 илјади евра

А1он
Досега 110 граѓани добија субвенциониран станбен кредит, преку проектот „Купи куќа- купи стан“, при што се доделени 640 илјади евра субвенции од Владата, информираат од
Економија

МФ: Со клевети за заемот од СБ, СДСМ и штети на Република Македонија

А1он
Министерството за финансии ги оцени како лаги и манипулации вчера изнесените информации од страна на СДСМ за заемот што Република Македонија го доби од Светска
Економија

Министерството за финансии и даде заем од 8,2 милиони денари на Општина Маврово и Ростуша

А1он
Министерството за финансии и додели на општина Маврово и Ростуша заем во вредност од 8,2 милиони денари за рехабилитација и реконструкција на улици. Со обезбедените финансии