filozofski fakultet

Македонија

Академски час на најстариот факултет: Стота генерација студенти на Филозофски на УКИМ

А1он
Прв академски час денеска беше организиран и на Филозофскиот факултет на Скопскиот универзитет, на кој во 2020/2021 е запишана стотата генерација студенти. Филозофскиот е најстара
Македонија

Конференција за 100 години постоење на Филозофскиот факултет на УКИМ

А1он
„Науката и општеството: придонесот на хуманистичките и општествените науки“ е насловена конференцијата по повод 100 години од основањето на Филозофскиот факултет во Скопје. Ќе се
Македонија

Филозофскиот факултет нуди програми за социјалното претприемништво

А1он
Филозофскиот факултет како високообразовна институција нуди бројни можности во областа на социјалното претприемништво и единствено тука од цела држава, постои програма за социјално претприемништво на
Македонија

Меѓународен симпозиум „Логос и тропос“ и Христијанскиот филозофски форум

А1он
Меѓународен симпозиум на тема „Логос и тропос“ ќе се одржи денеска и утре на Филозофскиот факултет во Скопје во организација на институтите за филозофија и