feroinvest

Економија

Корпоративен прием по повод јубилејот 20 години ФЕРОИНВЕСТ и БРАКО

А1он
Компанијата ФЕРОИНВЕСТ и фабриката БРАКО вечерва со корпоративен прием официјално ќе го одбележат 20-годишниот јубилеј и значајната годишнина од успешното работење во изминатите две децении,
Економија

Јубилејни часовници за работниците по повод 20 години од БРАКО и ФЕРОИНВЕСТ

А1он
Компанијата ФЕРОИНВЕСТ и фабриката БРАКО одбележуваат 20 години од своето постоење. По тој повод, беа доделени јубилејни часовници на вработените кои се дел од компанијата
Економија

„Фероинвест“ со нова услуга за чистење на кровни фотоволтаици за повисоко производство на панелите

А1он
Групацијата Феро Инвест, која е лидер во секторот на обновливи извори на енергија, во своето портфолио на услуги нуди и одржување на панели на фотоволтаични
Економија

Тодор Анѓушев на конференција на „Марес“: Потребни се брзи законски измени за да може вишокот електрична енергија да се складира во батерии

А1он
Надлежните државни институции во што е можно побрз временски период да ги завршат потребните законски и подазконски измени со кои ќе се дефинираат батериските системи
Економија

Биогасната електрана „БИО ЕНТЕРПРАЈЗ“ работи со полн капацитет

А1он
Биогасната електрана на Централинвест, „Био ентерпрајз“, работи со полн капацитет, со својата инсталирана моќност од 2 мегавати. Обезбедува континуирано производство на електрична енергија во текот
Економија

Фероинвест/Централинвест изгради биогасна електрана

А1он
Холдингот Фероинвест/Централинвест во сопственост на Кочо Анѓушев изгради биогасна електрана, како дел од својата групација на електрани од обновливи извори. Сега во своја сопственост има
Економија

Анѓушев: Да се градат електрани од различни обновливи извори, а решение за вишоците струја се Чебрен, батерии и водород

А1он
Заинтересираните за изградба на електрани од обновливи извори треба да инвестираат во различни извори, а не само во фотоволтаици, порача претседателот на Македонската енергетска асоцијација,
Економија

Тодор Анѓушев: треба да се градат електрани од различни обновливи извори, наместо само фотоволтаични

А1он
Северна Македонија треба да гради што повеќе електрани од обновливи извори на енергија, но тоа да бидат различни извори, наместо само фотоволтаични електрани како што
Економија

ВМРО-ДПМНЕ: Анѓушев се обиде да приграби преку ФЕРОИНВЕСТ тендер од АД ЕЛЕМ од 2.6 милиони евра

А1он
„Кочо Анѓушев на најгруб можен начин ја злоупотреби функцијата вице-премиер на Владата на СДС и се обиде да приграби преку својата фирма ФЕРОИНВЕСТ тендер од