e-trgovija

Економија

АЕТМ: Нови 322 е-продавници регистрирани во првите девет месеци од годинава

А1он
Компаниите се повеќе отвораат онлајн продавници или одлучуваат да бидат дел од локална „marketplace“ (маркетплејс) платформа. Дека Македонците во текот на првите девет месеци од
Економија

Граѓаните да внимаваат на личните податоци при онлајн купувањето

А1он
Потрошувачите се соочуваат со проблеми при онлајн купувањето од нерегистрирани трговци на социјалните мрежи. Најчесто не им е доставен производ со ист квалитет како прикажаниот,
Економија

Граѓаните ги менуваат навиките за плаќање, почесто користат платежни картички

А1он
Плаќањата со платежни картички во трговијата во третиот квартал бележат раст. Зголемени се плаќањата преку интернет и плаќањата на местата на продажба. Пад има кај
Економија

Асоцијацијата за е-трговија потпиша меморандум за соработка со Македонската берза

А1он
Асоцијацијата за е-трговија на Македонија и Македонската берза денеска потпишаа меморандум за соработка кој е во насока на заедничка едукација и унапредување на изворите на
Економија

Голем потенцијал за е-трговијата, најголем предизвик ниското ниво на дигитални вештини

А1он
Ковид-19 влијаел на промената на потрошувачите навики на македонските е-купувачи и 36 проценти од нив го зголемиле обемот на онлајн купување. Од почетокот на кризата
Економија

Конференција „Е-трговија и Ковид-19“: Потребни едукација и зголемување на дигитални вештини

А1он
Едукација, зголемување на дигиталните вештини, намалување на сивата економија, како и субвенции и даночни олеснувања се дел од активностите што се потребни за поттикнување на
Економија

Трета годишна конференција „Е-трговија и Ковид-19: Предизвици и можности“

А1он
Предизвиците, можностите и ефектите од ковид кризата кон бизнисите ќе бидат во фокусот на третата годишна конференција за е-трговија во државава „Е-трговија и Ковид-19: Предизвици
Економија

Детален увид во процесите на увоз и извоз при купување преку интернет

А1он
Асоцијацијата за е-трговија на Македонија (АЕТМ) преку платформата „eCommerce4All.mk“ на едно место ги прикажува сите курирски компании во држава, каде транспарентно се прикажани ценовниците и