dzordz soros

Свет

Сорос ќе донира една милијарда долари на универзитети

А1он
Американскиот инвеститор и милијардер Џорџ Сорос планира да донира една милијарда долари на универзитети, со цел зајакнување на демократијата и едукација на протераните заедници. Tој
Свет

Џорџ Сорос личност на годината во изборот на „Фејненшал Тајмс“

А1он
Американскиот милионер Џорџ Сорос е прогласен за „личност на годината“ во изборот на британскиот весник „Фајненшал Тајмс“. Во образложението на изборот се посочува дека на