drzaven revizor

Македонија

ВИДЕО: Максим Ацевски едногласно избран за државен ревизор, се заколна дека ќе работи согласно законите

Габриела Димковиќ-Мишевска
Пратениците едногласно со 81 глас го изгласаа Максим Ацевски за нов државен ревизор. Пратениците изборот го поздравија со аплауз, а тој даде свечена заклетва пред
Македонија

ВИДЕО: Mаксим Ацевски предложен за главен државен ревизор

Габриела Димковиќ-Мишевска
Пратениците едногласно го прифатија предлогот Максим Ацевски да биде избран за државен ревизор. Предлогот е усвоен со консензус, без расправа на комисијата за избори и
Македонија

Димовски верува дека денеска ќе се случи конечен избор на државен ревизор

А1он
Претседателот на собраниската Комисија за прашања на изборите и именувањата Илија Димовски е оптимист дека денеска би можело да има избор на главен државен ревизор
Македонија

Нов обид за избор на главен државен ревизор

А1он
Изборот на главен државен ревизор денеска е повторно пред членовите на собраниската Комисија за прашања на изборите и именувањата. Собраниски извори за МИА посочија дека
Uncategorized

Изборот на главен ревизор утре повторно пред матичната собраниска Комисија

А1он
Претседателот на собраниската Комисија за прашања на изборите и именувањата Илија Димовски за утре закажа продолженија на три седници, а на едната од нив повторно
Македонија

Нема договор за избор на главен државен ревизор, собраниската Комисија ја прекина денешната седница

А1он
Комисија за прашања на изборите и именувањата дополнително ќе се наврати на расправата по точката за избор на главен државен ревизор, откако денеска предлогот на
Македонија

Утре нов обид да се избере главен ревизор

А1он
Комисијата за прашања на изборите и именувањата за утре закажа седница на која треба да биде одлучено кој ќе биде главен ревизор. Собраниски извори потврдуваат
Македонија

Се очекува неделава да биде предложен главниот државен ревизор

А1он
На денешната 114 собраниска седница претседателот на Комисијата за прашања на изборите и именувањата пратеникот Илија Димовски најави дека течат меѓупартиските консултации и доколку се