dogvor prespa

Македонија

Османи: Потпишувањето на Договорот од Преспа нова ера во односите меѓу Скопје и Атина

А1он
Евроатлантските интеграции на земјата, исполнувањето на обврските кои произлегуваат од Преспанскиот договор, грчката поддршка за отпочнување на преговорите за членство на Република Северна Македонија со