buling

Свет

Момче скокна од покривот на училиштето, мајка му гледала: Го малтретирале девојчињата од одделението

А1он
Родителите тврдат дека момчето било понижувано, малтретирано и провоцирано на училиште и дека малтретирањето долго време го игнорирале неговиот класен наставник и директорот на училиштето.
Македонија

„Макпетрол“: потребно е заедно да кренеме глас против булингот

А1он
Физичкото, вербалното, односно, психичкото, социјалното и сајбер-насилството се дел од животот на децата во Македонија, уште од најрана возраст. Ваквото секојдневие изминативе години е потврдено
Македонија

Дебата за врсничкото насилство по повод Меѓународниот ден на толеранцијата

А1он
По повод Меѓународниот ден на толеранцијата – 16 Ноември, во Кинотеката на Македонија денеска ќе биде организирана дебата на тема „Врсничко насилство (булинг) во училиштата“.