bolnicarka

Македонија

Стевановиќ: Болничарката од Инфективна од денеска го прима лекот против конго-кримска треска

Орце Костов
Инфективната клиника го доби лекот рипавирин наменет за тешка форма на конго кримска хеморагична треска, а од утрово го прима заболената болничарка од истата клиника.
Македонија

Болничарката од Инфективна која заболе од конго-кримска хеморагична треска е во стабилна состојба

Орце Костов
Состојбата на болничарката од Инфективната клиника која заболе од конго-кримска хеморагична треска е стабилна. Доктор Добринка Наунова Јовановска од Инфективната клиника објасни дека параметрите кај