angjushev

Македонија

Антикорупциска бара одговорност од Анѓушев за прикривање приватни интереси

Мери Јордановска
На дневен ред на седница на Антикорупциската се два предмети поврзани со вицепремиерот Кочо Анѓушев – едната поврзана со владина одлука за намалување на царина
Македонија

Анѓушев: Владата придонесува за развој на месната индустрија

Владината мерка за месната индустрија, со која се ослободуваат од царина за одредени суровини, кои ги користат во процесот на производство ги даде своите ефекти,