alanija

Регион

Изборната реформа што ја бара ЕУ, конечно ги седна на маса власта и опозицијата во Албанија

А1он
По долгата и длабока политичка криза во која западна Албанија, денеска првпат претставници на владејачкото мнозинство и опозицијата седнаа на заедничка маса за изборните реформи.
Регион

Во Албанија уапсен убиецот на милионерката Лашманова во Котор

А1он
Албанската полиција,во Тирана, го уапси Арсение Становиќ, по кого црногорската полиција имаше распишано потерница,под сомнение дека ја убил украинската милионерка Анастасија Лашманова. Во моментот на