Траектот со кој патуваше Топи пристигна во Драч

Од:

Траектот со кој патуваше албанскиот претседател Бамир Топи од Италија во Албанија поради хаварија на системот на филтрите, пристигана во средата доцна навечер во Драчкото пристаниште со задоцнување од 10 часа.

Капетанот на Пристаништето во Драч Исни Аручи изјави дека бродот бил на отворено небо цели 10 часа, поради хаваријата на системот за филтрирање што се случила поради слабиот квалитет на нафтата која ја користел бродот „Адриатик 1″ а која ја набавил во Италјанското пристаниште Бари.

Аручи воедно изјави дека траектот „Адриатик 1″ имал проблеми во 20:00 часот и при пристигнувањето каде бил помогнат од два други брода за да влезе во пристаништето.

Медиумите во Албанија јавија дека претседателот Бамир Топи, кој во Италаија присуствуваше на Состанокот ,,Италија и соседите” по случувањето на хаваријата ја одбил италјанската понуда тој да биде пренесен со посебен авион од Италаија во Албанија.

Топи нагласил дека останува со патниците во Бродот. Инаку во Траектот имало 250 патници и 45 возила.

Би можело да ве интересира

Тирана: Девојче на училиште е каснато од змија, итно е пренесено во болница

Нови детали од последните часови на несреќната Алма која со трите деца се удави во реката Бојана

Обвинение против сопругот на Алма која со децата се удави во реката Бојана

Пронајдено е телото на второто девојче кое со мајката скокна во река

Бугарската амбасада во Албанија донираше во општина Пустец: „Секоја донација без задни намери е добредојдена“

А1он

Македонците, заедно со Власите, Ромите и Египќаните бараат гарантирани пратенички места во албанскиот парламент