Брнабиќ за усвојувањето на Резолуцијата за Сребреница: Србија покажа како се бори за своите интереси

Од:

Србија во Њујорк не дозволи нејзиниот народ да биде стигматизиран, вели претседателката на парламентот Ана Брнабиќ откако Генералното собрание на ОН ја усвои Резолуцијата за Сребреница. Таа посочува дека Србија покажа како се бори за своите интереси, светот и меѓународниот право.

Претседателката на Народното собрание на Србија, Ана Брнабиќ, по усвојувањето на Резолуцијата за Сребреница во Генералното собрание на Обединетите нации (ОН) во Њујорк изјави дека Србија не дозволила српскиот народ да биде жигосан.

„Повеќе од две третини од светот не гласаа за резолуцијата“, рече претседателот на парламентот.

Таа наведе дека дури и оние земји што се воздржале, изразиле јасен глас дека не се за резолуцијата

Би можело да ве интересира

Ана Брнабиќ: Без разлика на предизвиците, важно е Србија и Република Српска да се држат заедно

Брнабиќ: Преписката на Скај до која дојде Европол е непобитен доказ дека Вучиќ е најголемиот непријател на криминалот

Брнабиќ: Очекувам убедлива победа на изборите во Белград

Го погребаа Вучиќ, некролог излепен низ Белград – пореметени луѓе мислат ова е политика, остра Брнабиќ

Анита Петровска Рајковиќ

Брнабиќ: Ова е обид за сценарио „Мајдан“

Горан Наумовски

Брнабиќ: Ја имате мојата оставка на маса

Горан Наумовски