Семејството на Оливер Драгојевиќ ги предупреди оние кои сакаат да заработат од неговото име

Од:

Семејството на Оливер Драгојевиќ им се обрати на сите оние кои се обидуваат да заработат злоупотребувајќи го името на хрватската музичка легенда.

– Семејството на Оливер Драгојевиќ со ова се обраќа до јавноста, како и до сите кои во негова чест сакаат да организираат какви било настани во негово име и уметничкото творештво да го користат за свои цели. Законот за заштита на личните податоци на Европската унија го штити поединецот во врска со слободниот пренос на такви податоци и секое неовластено користење и обработка на личните податоци се смета за противправно, се вели во соопштението објавено и на Фејсбук.

Посебно се нагласува тенденцијата за користење на името на Драгојевиќ во комерцијални цели.

– Љубезно ве замолуваме личните податоци на господин Оливер Драгојевиќ, посебно неговото име, да не го користите за промоција, маркетинг, концерти, приредби и слични настани, без претходно писмено одобрение од неговото семејство, бидејќи уметничката вредност на неговото име е и неизоставен дел, како од нас самите, така и од севкупното хрватско музичко наследство, се додава во објавата.

Би можело да ве интересира

Семејството на Оливер Драгојевиќ постхумно објавува нов албум

А1он

Почина авторот на бројни хитови на Оливер Драгојевиќ

Ана Ололовска

Почина Оливер Драгојевиќ

Наум Локоски

Оливер Драгојевиќ има тумор на белите дробови

Наум Локоски