Зечевиќ: Следува широк, инклузивен процес на избор на нови раководства на општинските организации на СДСМ

Од:

Генералниот секретар на СДСМ, Миле Зечевиќ попладнево одржа работен состанок со претседатели и секретари на Општинските организации на СДСМ.

dobivaj vesti na viber

На состанокот, генералниот секретар го претстави планот за избор на нови претседатели и раководства на Општинските организации и Градската организација на СДСМ преку широк инклузивен процес, во консултација со членството и месните организации на партијата.

„Да се чуе гласот на секој член и заедно да ги избереме вистинските кандидати за претседател во секоја општинска организација на партијата. Преку еден инклузивен процес кој ќе трае неколку месеци и кој ќе има два циклуси на консултации со месните организации. Да им дадеме шанса на месните одбори да се изјаснат, да дадат свои предлози за кандидати за претседател, а секако дека останува и процесот на самокандидирање а изборот ќе се врши согласно Статутот. Вториот циклус на консултации ќе продолжи по назначувањето на претседател на општинската организација, за номирањето на предлози за членови за Изврешен одбор, односно раководство на општинската организација. Секој поединец, социјалдемократ, од било кое време, да биде вклучен, да даде придонес. Да го сплотиме целиот наш човечки потенцијал, да ги избереме висинските луѓе“ рече генералниот секретар, Миле Зечевиќ.

„Првиот човек на нашата општинска организација мора да биде со силен личен интегритет, почитуван во средината и во поширокото членство, посветен на интересот на граѓаните и државата. Тој човек сам по себе треба да биде промената што треба да ја воведе во општинската организација, да интегрира и да обединува, додаде Зечевиќ.

Постапката за избор на претседатели на општински организации на СДСМ почнува од утре, 12 јануари, со објава на јавен Оглас, Роковник и Правилник за постапката на официјалната интерент страница на СДСМ.

Би можело да ве интересира

Каевски: Во 2023 ќе има зголемување на минималната плата

Катерина Павлова-Николовска

СДСМ: Левица стана опасна десница, а Мицкоски во целосно заложништво на Апасиев

Катерина Павлова-Николовска

Лукаревска: СДСМ се грижи за граѓаните и ги поддржува компаниите, обезбедуваме економска сигурност и стабилност

СДСМ: Мицкоски да организира отворени денови во Белиот дворец

СДСМ: Три дена молк на Мицкоски, на кого ветувал промена на Уставот?

(ВИДЕО) Градскиот тоалет во Велес кој му смрдел на бивш функционер на СДСМ, повторно отворен после една деценија

Орце Костов