Здружението на граѓани Обнова Глобал Струмица повикува за донации за санирање на последиците од пожарот

Од:

Здружението на граѓани Обнова Глобал Струмица, ги повикува сите заинтересирани правни и физички лица и здруженија, државни институции и органи и единици на локалната самоуправа, согласно своите финансиски и материјални можности да донираат во санирањето на последиците, обновата и реконструкцијата на ГТЦ ГЛОБАЛ Струмица што беше опожарен на 2 јануари годинава.

Како што се наведува во соопштението на здружението, Паричните средства што ќе бидат донирани да се уплатат на следната жиро сметка – 270074779880184 депонент на ХАЛК Банка АД Скопје.

-Паричните средства ќе бидат наменети за санирање на последиците и за што поскоро пуштање во употреба на ГТЦ Глобал Струмица, а со самото тоа и овозможување на повторна егзистенција на стотици граѓани од Струмица и од другите соседни општини, стои во соопштението на здружението на граѓани.

Би можело да ве интересира

Волонтерите од „Сите заедно можеме“ ќе ги возат возрасните и изнемоштените до вакциналниот пунк во Струмица

Катерина Павлова-Николовска

Актерите од Струмица до институциите: Бараме одговори по нашите претставки за изборот на директорот фискултурец

Ана Василевска

Скопјани украле платежни картички, па потрошиле 1.500 евра низ Струмица

Жарко Настоски

Тинејџер од Василево силувал немоќна девојка

Жарко Настоски

Јагма за млада зелка во струмичко

Жарко Настоски

Силувана девојка во Струмичко, кривични пријави за три лица