Водовод и канализација со препораки за заштита од коронавирусот

Од:

ЈП Водовод и канализација – Скопје, согласно новонастаната ситуација со корона вирусот во нашата земја, како и во согласност со препораките и одлуките издадени од Министерството за здравство, Владата и СЗО повикува:

dobivaj vesti na viber

Да ги почитувате и да се придржувате до препораките издадени од релевантните институции Министерство за здравство, http://zdravstvo.gov.mk/, Владата на РСМ, https://vlada.mk/ и Светската Здравствена Организација, https://www.who.int/.

Со цел свесна и превентивна самоизолација и избегнување на физичко присуство во просториите на ЈП Водовод и канализација – Скопје, ве повикуваме за секоја потребна информација за услугите на ЈП Водовод и канализација – Скопје да се обратите на:
-02 3073 010, Дежурно Информативен Центар;
-02 3240 300, Дирекција
– https://www.facebook.com/jpvodovod.skopje/; [email protected] (пратете порака со вашето барање, истото ќе биде пренесено до соодветниот сектор од каде ќе бидете контактирани за одговор);
-https://vodovod-skopje.com.mk/ – официјална веб страна на ЈП Водовод и канализација – Скопје, каде имате можност да се информирате за сите услуги на претпријатието достапни по електронски пат, да се регистрирате како електронски корисник, а доколку не сте регистриран корисник да ја искористите можноста Брзо плаќање.

Само заедно можеме да постигнеме многу повеќе.

Зголемете го нивото на хигиена, избегнувајте физички контакти, редовно мијте ги рацете, пијте повеќе вода и одржувајте го вашиот имунитет, доколку забележите одредени симптоми јавете се на 078 387 194 – Институт за Јавно Здравје, Скопје. Бидете свесни за вас и сите нас.

Би можело да ве интересира

Лекови на Фајзер ќе бидат достапни по непрофитна цена во сиромашни земји

Ана Ололовска

Германски експерти сметаат дека е потребна една доза вакцина против Ковид-19 за децата на возраст од пет до 11 години

Ана Ололовска

Бил Гејтс: Лудо е да се каже дека мојата улога во пандемијата на коронавирус е злокобна

Ана Ололовска

Северна Кореја информира за уште 186.000 случаи на „треска“ во епидемијата на Ковид-19

Ана Ололовска

Внимателно реактивирање на животот во Шангај и Пекинг

Ана Ололовска

Маската во затворените простори, единствената Ковид мерка актуелна во Грција

Ана Ололовска