Во државава активни се три пожари

Од:

Во државава активни се три пожари, во селата Црнилиште и Долгаец во Општина Долнени и помеѓу селата Ореше и Богомила во Општина Чашка, информира Центарот за управување со кризи (ЦУК).

Како што соопшти ЦУК, вчера имало вкупно 26 пожари на отворено, а 23 се изгаснати.

Би можело да ве интересира

ЦУК: Активен е еден пожар кај месноста „Мала Река“ во општина Студеничани

ЦУК: Во последното деноноќие имало 10 пожари на отворено

ЦУК: И покрај дождот вчера имаше три пожари на отворено, сите се изгаснати

Штипскиот пожарникар е во добра здравствена состојба

Во тек е акција за извлекување на штипскиот пожарникар на планината Серта, кој претходно беше исчезнат

Предраг Петровиќ

ЦУК: Во последното деноноќие имаше 39 пожари, од кои активни се шест