ВМРО-ДПМНЕ: Медиумите открија дека обврзниците за кои Богоев правеше пиар имаат вредност на тоалетна хартија

Од:

Стефан Богоев држеше вонредни прес конференции објавувајќи дека царината запленила хартии од вредност во вредност од 92 милиони евра.

Но денеска, после само три дена од прес конференцијата на Богоев, медиумите објавија дека истите немаат никаква вредност бидејќи биле со истечен рок, а сопственикот на истите бил починат.

Всушност медиумите открија дека обврзниците за кои Богоев правеше пиар имаат вредност на тоалетна хартија.

Хартиите од вредност како акции, обврзници, записи се дематеријализирани, односно се во електронска форма. А тоа кај нас е сторено уште во 2001 година со формирањето на Централниот депозитар, така што сите видови на хартии од вредност сите се во електронска форма.

Ова само покажува аматеризам и неспособност од страна на Богоев.

Му порачуваме на Богоев наместо да држи прес конференции со кои се фали дека открил некаков криминал, енергијата да ја насочи кон работење бидејќи е платен од народни пари, се посочува во соопштението на ВМРО-ДПМНЕ.

Би можело да ве интересира

(ВИДЕО) Интервју со Ванковска: Да излеземе од НАТО, а договорите со Грција и Бугарија да се поништат, ако мислиме дека не може, тогаш сите во Вардар

Александар Тодески

(ВИДЕО) Димитриеска Кочоска: Последниот тендер од 46 милиони евра за компанија Марковски е комплетна пљачка и фиктивен договор преку кој ќе се вршат исплати

(ВИДЕО) Божиновска: ВМРО-ДПМНЕ ќе формира министерство за енергетика кое ќе вработи стручни кадри кои сериозно ќе се занимаваат, ќе изготват стратегија и ревидирање на се што досега е направено

(ВИДЕО) Маркова Велинова: Владата на ВМРО-ДПМНЕ по преземањето на власта веднаш ќе се посвети на гасификацијата, но и посебно внимание секој да добива квалитетна електрична енергија

(ВИДЕО) Димитров: РЕК Битола ни е стожерот на енергетиката и ние не смееме лесно да се откажеме од него

ВМРО-ДПМНЕ: Власта на СДС и ДУИ е одговорна за катастрофата со издавањето на исправи, наместо помпезни пречеци на обрасци на граница, нека го изгласаат законот за продолжување на пасошите