ВМРО-ДПМНЕ: Ги имаме најквалитетните кандидати за градоначалници и советници

Од:

„ВМРО-ДПМНЕ и „Коалицијата за Подобра Македонија“ за претстојните локални избори ги има најквалитетните кандидати за градоначалници и советници, со голем личен капацитет и интегритет. ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата предложија кандидати од кои дел се докажани и успешни градоначалници, а дел се нови луѓе, угледни и почитувани во своите професии и средини на живеење. ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата ги предлага следните кандидати за градоначалници:

o За град Скопје кандидат за градоначалник е Коце Трајановски;
o За општина Струмица кандидат за градоначалник е Марјан Бајрактаров;
o За општина Велес кандидат за градоначалник е Славчо Чадиев;
o За општина Куманово кандидат за градоначалник е Зоран Ѓорѓиевски;
o За општина Петровец кандидат за градоначалник е Борче Митевски;
o За општина Кривогаштани кандидат за градоначалник е Тони Заткоски;
o За општина Прилеп кандидат за градоначалник е Марјан Ристески;
o За општина Новаци кандидат за градоначалник е Лазар Котевски;
o За општина Вевчани кандидат за градоначалник е Цветомир Угриновски;
o За општина Радовиш кандидат за градоначалник е Сашко Николов;
o За општина Ѓорче Петров кандидат за градоначалник е Владо Мисајловски;
o За општина Брвеница кандидат за градоначалник е Стојан Тодоровски;
o За општина Демир Капија кандидат за градоначалник е Трајче Димитриев;
o За општина Гостивар кандидат за градоначалник е Дафина Стојановска;
o За општина Тетово кандидат за градоначалник е Горан Манојловски
o За општина Аеродром кандидат за градоначалник е Ивица Конески
o За општина Валандово кандидат за градоначалник е Николче Чурлиновски
o За општина Гази Баба кандидат за градоначалник е Тони Трајковски;
o За општина Росоман кандидат за градоначалник е Стојанче Лазов;
o За општина Дебар кандидат за градоначалник е Драган Клопчевски;
o За општина Босилово кандидат за градоначалник е Љупчо Колев;
o За општина Чешиново – Облешево кандидат за градоначалник е Горан Зашов;
o За општина Свети Николе кандидат за градоначалник е Зоран Тасев;
o За општина Виница кандидат за градоначалник е Мартин Павлов;
o За општина Битола кандидат за градоначалник е Зоран Илиоски;
o За општина Бутел кандидат за градоначалник е Дарко Костовски;
o За општина Ново Село кандидат за градоначалник е Блажо Велков;
o За општина Василево кандидат за градоначалник е Ванчо Стојанов;
o За општина Чашка кандидат за градоначалник е Зоран Здравески;
o За општина Јегуновце кандидат за градоначалник е Тони Коцески;
o За општина Карбинци кандидат за градоначалник е Зоран Минов;
o За општина Конче кандидат за градоначалник е Благој Јованов;
o За општина Пехчево кандидат за градоначалник е Игор Поповски;
o За општина Пробиштип кандидат за градоначалник е Тони Тонески;
o За општина Ресен кандидат за градоначалник е Ѓоко Стрезовски;
o За општина Зелениково кандидат за градоначалник е Александар Маневски;
o За општина Штип кандидат за градоначалник е Илчо Захариев;
o За општина Чаир кандидат за градоначалник е Нермин Теловска;
o За општина Градско кандидат за градоначалник е Жанета Чаушевска;
o За општина Охрид кандидат за градоначалник е Митко Тилев;
o За општина Зрновце кандидат за градоначалник е Блаже Станков;
o За општина Кочани кандидат за градоначалник е Ратко Димитровски;
o За општина Крива Паланка кандидат за градоначалник е Арсенчо Алексовски;
o За општина Гевгелија кандидат за градоначалник е Иван Франгов;
o За општина Демир Хисар кандидат за градоначалник е Љупчо Блажевски;
o За општина Ранковце кандидат за градоначалник е Роберт Симоновски;
o За општина Кисела Вода кандидат за градоначалник е Јохан Тарчуловски;
o За општина Струга кандидат за градоначалник е Сеад Солаковски;
o За општина Дојран кандидат за градоначалник е Борче Стамов;
o За општина Македонска Каменица кандидат за градоначалник е Дарко Митевски;
o За општина Сопиште кандидат за градоначалник е Стевче Трпковски;
o За општина Богданци кандидат за градоначалник е Никола Роглев;
o За општина Маврово Ростуше кандидат за градоначалник е Алим Билали;
o За општина Долнени кандидат за градоначалник е Пецо Вајгалевски;
o За општина Кавадарци кандидат за градоначалник е Митко Јанчев;
o За општина Неготино кандидат за градоначалник е Златко Пејков;
o За општина Крушево кандидат за градоначалник е Ѓорги Дамчески;
o За општина Дебaрца кандидат за градоначалник е Игор Трајковски;
o За општина Центар кандидат за градоначалник е Дејан Јовановски;
o За општина Могила кандидат за градоначалник е Стевче Пивковски;
o За општина Илинден кандидат за градоначалник е Жика Стојановски;
o За општина Македонски Брод кандидат за градоначалник е Милосим Војнески;
o За општина Лозово кандидат за градоначалник е Јордан Илиевски;
o За општина Делчево кандидат за градоначалник е Иван Соколов;
o За општина Берово кандидат за градоначалник е Никола Атанасов;
o За општина Теарце кандидат за градоначалник е Војо Гогоски;
o За општина Кичево кандидат за градоначалник е Влатко Сајкоски

Во сите погоре наведени општини, ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата ќе поднесат свои листи за советници:

ВМРО-ДПМНЕ ги информира членовите да ги подржат следните кандидати за градоначалници:

o Во општина Старо Нагоричане кандидатот за градоначалник од редовите на ДПСМ, Елена Јакимовиќ;
o Во општина Карпош кандидатот за градоначалник од редовите на ГРОМ, Стевчо Јакимовски;
o Во општина Кратово кандидатот за градоначалник од редовите на СПМ, Мите Андоновски;
o Во општина Чучер Сандево независниот кандидат за градоначалник Јован Пејковски“, се вели во соопштението на ВМРО-ДПМНЕ.

Би можело да ве интересира

На порталот „Република“ по грешка објавена инструкција како да се напише текст против Заев

Ландов

(ВИДЕО) Мисајловски: Во Кучевишка Бара и Бел Камен ќе изградиме целосна подземна инфраструктура и нов асфалт

Ана Ололовска

(ВИДЕО) Каевски: УМС е во истата криминална матрица на ВМРО-ДПМНЕ, сериозни индиции дека злоупотребиле европски пари

Ана Ололовска

СДСМ: Ние се боревме за Закон за ЈО и продолжување на предметите на СЈО, ВМРО-ДПМНЕ се бореа за спас на Камчев и Груевски

Ана Ололовска

(ВИДЕО) Славески: Ќе ја намалиме невработеноста под 10%, имаме нов развоен модел за Обнова на Македонија

Ана Ололовска

ВИДЕО: Николовски тврди дека семејството Заеви се јавува како странски инвеститор во најмалку две европски држави

Ана Ололовска