Владата ја стопираше исплатата на паушали и надоместоци

Од:

Владата денеска усвои Уредбата со која се уредува ограничување на правото на исплата на паричните паушали на извршните членови на Одборите на директори, паричните надоместоци на претседателите и членовите на управни и надзорни одбори, претседателите и членовите на советите на единиците на локалната самоуправа и претседателите и членовите на комисии, работни групи и советодавни и експертски тела формирани од Владата и органите на единиците на локалната власт, кои се истовремено вработени за времетраење на вонредната состојба.

-Според Уредбата, на овие лица, заклучно со декември 2020 година не им се исплаќаат парични надоместоци, како и надоместоци за патни и други материјални трошоци. Уредбата не се однесува на лица кои на денот на влегување во сила на оваа уредба со законска сила се евидентирани како невработени лица во Агенцијата за вработување, соопшти владината прес-служба.

Би можело да ве интересира

Помош од Владата за радиодифузерите за справување со последиците од кризата предизвикана од Ковид-19

Ана Ололовска

Протокол за градинките: По две постелнини за секое дете, сите вработени да носат маски и да се мери температура на секој кој влегува

А1он

МВР да ги стопира тековните постапки за распоредувања и унапредувања, одлучи Владата

Ана Ололовска

Владата донесе уредба за ваучери во вонредна состојба за поддршка на домашниот туризам

Ана Ололовска

Управен суд: Владата погрешно ги поништила решенијата на Чулев во МВР

Ана Ололовска

Влада: Нема да има присилна наплата за даночни долгови доспеани во мај и јуни

Ана Ололовска