(ВИДЕО) Студентски пленум упадна во СПУКМ; ги бараат украдените кутии

Од:

Студентски пленум упадна во седиштетот на СПУКМ, со цел да ги пронајде кутиите кои насилно беа грабнати од членови на УМС на ВМРО-ДПМНЕ и однесени со трчање тука. Тие влегоа внатре и ги бараа гласачките кутии но ги нема. Се сомневаат дека се сокриени во амбулантата која е во составот на студентскиот дом “Кузман Јосифовски Питу“.

Ивана Туфегџиќ од Студентскиот пленум јавно пбара од Државната изборна комисија да ги пронајде украдените 21 кутија и кажа дека нема откажување се додека не ги пронајдат кутиите.

Пред седиштето на СПУКМ, односно студентскиот дом се собира се повеќе народ, револтиран од прикажаното изборно насилство.

Би можело да ве интересира

Студентски пленум се огради од Туфегџиќ, таа вели дека е на листа како граѓански активист

Емир Латифовиќ

Студентски пленум објави повик за предлог модели за студентско организирање

Емир Латифовиќ

Погледнете го видеото „брУКИМ“ од Студентскиот пленум

Емир Латифовиќ

(ВИДЕО) Автономија на УКИМ: Студентите влегоа на факултети

Емир Латифовиќ

(ВИДЕО) Студентскиот протест се движи кон УКИМ

Емир Латифовиќ

(ВИДЕО) Протест пред СПУКМ

Емир Латифовиќ