(ВИДЕО) Славески: Ќе ја намалиме невработеноста под 10%, имаме нов развоен модел за Обнова на Македонија

Од:

„Да потсетам на некои од клучните таргети и поенти кои што ги слушавте изминатиот период од страна на нашите претставници на претседателот Мицкоски, нашите носители на листи, членовите на политичката партија ВМРО-ДПМНЕ.

Ние нудиме нов развоен модел кој што ќе овозможи раст на нашата економија врз стабилна основа од 4 до 5 % во наредниот 4 годишен период. Се обврзуваме невработеноста да ја намалиме на под 10 % на реална основа“, рече Трајко Славески, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ.

Тој кажа дека ќе обезбедат и раст на платите и во приватниот и во јавниот сектор од просечно 25 %.

Славески рече дека пензиите ќе растат во согласност со порастот на платите и порастот на трошоците за живот.

„Оваа економска програма, економскиот дел на програмата на ВМРО-ДПМНЕ се темели на 3 клучни столбови. Имено како што кажав ние нудиме нов развоен модел кој ќе испорача висок и стабилен раст на македонската економија кој што ќе биде во корист на сите граѓани на Република Македонија“, додаде Трајко Славески, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ.

Би можело да ве интересира

(ВИДЕО) Серафимовска: Со капацитетот на Владата на СДСМ и ова полугодие од школската година ќе помине неорганизирано и хаотично

Ана Ололовска

(ВИДЕО) Попова: Шилегов во 2018 година вети дека „Златно славејче“ ќе го слави 50. јубилеј во Универзална, а сега сака да ја руши

Ана Ололовска

ВМРО-ДПМНЕ: Подобро да падне Заев отколку индустриското производство

Ана Ололовска

(ВИДЕО) Жугиќ: Шилегов лаже за Универзална!

Ана Ололовска

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ ја претвори Македонија во земја во која царува криминал и корупција

Ана Ололовска

Конститутивната седница на Собрание во вторник под посебни протоколи

Ана Ололовска