(ВИДЕО) Претседателот на Регулаторна: Македонија има најевтина цена во домаќинствата

Од:

За претседателот на Регулаторната комисија за енергетика, Димитар Петров, аргументацијата на опозицијата за негово сменување е неаргументирана и необразложена.

Ја повика опозицијата да види кога законски може да се извршат разрешувањата.

„Видете ја и законската поставеност на Комисијата , која е колективно тело. Претседателот нема посебни овластувања“, рече Петров.

Петров говореше за протоколи и правилници кои ги изработуваат за да биде постапката транспарентна.
Не е точно, рече, дека нетранспарентно е донесена одлуката за укинување на евтината дневна тарифа. Тоа било разгледувано во Стопанската комора.

„Македонија има најевтина цена во домаќинствата“, рече Петров.

Повеќе од видеото.

Би можело да ве интересира

Бектеши: Очекувам наредната влада да ја ревидира одлуката за да нема зголемување на цената на електричната енергија

Мицкоски: Новата влада не може да интервенира во цената на струјата, но ќе ја поевтиниме од 1 јануари ако се покачи согласно одлуката на техничката влада

Собранието ги избра составот на Буџетскиот совет на Собранието и на Советот на Собранискиот канал

До недела на полноќ треба да биде избрана новата влада, Мицкоски ги очекува предлозите за министри од коалициските партнери

Милошоски, Митрески и Бендевска избрани за потпретседатели на Собранието

Горан Наумовски

Милошоски, Митревски и Бендевска кандидати за потпретседатели на Собранието

Горан Наумовски