(ВИДЕО) Митрески: ВМРО-ДПМНЕ се противат на отписот на каматите и долговите на граѓаните

Од:

ВМРО-ДПМНЕ продолжува да ги блокира сите проекти и сите законски решенија што се во интерес на граѓаните.

Пратениците од оваа партија очигледно се против отписот на каматите и долговите што граѓаните ги имаат, рече Јован Митрески, координатор на пратеничка група на СДСМ

Денеска, претседателката на Комисијата за финансирање и буџет Лилјана Кузмановска без никакво образложение ја прекина седницата на која што требаше да дискутираме за Предлог законските решенија за отпис камати и репрограмирање на долгови и трошоци на физички лица и на јавни препријатија.

Овие законски решенија ќе им помогнат на граѓаните да се ослободат од долговите и каматите за тие долгови и ќе овозможат подобрување на нивниот животен стандард.

Откако со криминално работење ги заглавија општините и јавните препријатија со огромни долгови, ВМРО-ДПМНЕ само заради теснопартиски интереси, ги блокираат сите проекти кои значат рехабилитација на институциите, а се единствено во интерес на граѓаните.

Наспроти долгогодишното деструктивно раководење со институциите и таложење на долгови од страна на кадрите на ВМРО-ДПМНЕ, СДСМ како одговорна партија, работи во интерес на граѓаните, предлага отпис на камати и репрограмирање на долгови и трошоци на физички лица.

Јавните претпријатија ќе имаат обврска да ги отпишат долговите на граѓаните, а државата обезбедува мерки кои ќе гарантираат развој и ефикасно функционирање на јавните претпријатија.

Овие две мерки се тесно поврзани и се во интерес на сите граѓани на нашата држава.

И овие мерки ќе значат нов почеток за сите, после систематското уништување на држава во периодот на режимот на ВМРО-ДПМНЕ од 2006 до 2017 година.

Затоа, ја повикуваме Кузмановска и пратениците на ВМРО-ДПМНЕ да престанат да ги блокираат овие закони, да ги повлечат илјадниците амандмани и да ја деблокираат работата на Комисијата за финансирање и буџет.

Но и без разлика на деструктивно однесување на ВМРО-ДПМНЕ, нашата држава, со нив или без нив ќе оди напред. Граѓаните тоа го знаат и затоа на 12 април ќе ги казнат сите штетни политики на ВМРО-ДПМНЕ, рече Митрески.

Би можело да ве интересира

СДСМ: Мицкоски промовира веќе реализирани проекти од СДСМ кои според негово признание се Мега проекти

Ана Ололовска

(ВИДЕО) Трибина на СДММ Агенда Млади 20-24: Вложуваме во младите, создаваме услови да останат тука

Ана Ололовска

(ВИДЕО) Андреевски: Гасификацијата на државава остана само лажно ветување на ВМРО-ДПМНЕ, денес таа станува реалност

Ана Ололовска

(ВИДЕО) Васев: Граѓаните нема да дозволат стечајниот управник Мицкоски и Груевски повторно да ја задолжат државата

Ана Ололовска

СДСМ: Има индиции дека ВМРО-ДПМНЕ со црни пари од странство корумпира медиуми да работат против НАТО и ЕУ

Ана Ололовска

СДСМ: Со успешните економски политики просечната плата надмина 26.000 денари

Ана Ололовска