(ВИДЕО) Мицкоски од Кочани: Државата не треба да биде пречка за бизнисот, државата треба да го стимулира бизнисот

Од:

По посетата на градовите Прилеп, Радовиш, Гевгелија и Велес, лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски денес во посета на Кочани разговарал со бизнис секторот каде ја посетил конфекцијата „Алекс“.

„Државата не треба да биде пречка за бизнисот, државата треба да го
стимулира бизнисот. Затоа што без реален и функционален сектор ние ќе ја немаме ниту пак реално функционално државата на располагање, и услугите кои што ги нуди државата се разбира“, кажа Мицкоски.

Тој на средбата нагласи дека државата не треба да биде пречка за бизнисот, туку таа треба да го стимулира истиот.

„Истовремено ќе се обврземе пред бизнис секторот сите оние законски решенија кои што ќе се носат, да се носат после исцрпна дебата со реалниот сектор но и со други целни групи кои што ќе бидат тие закони наменети. Нема да бидат ад хок решенија и нема да бидат решенија кои што практично ќе се носат во една избрзана и еднострана процедура во рамките на Парламентот“, додаде Мицкоски.

 

 

Би можело да ве интересира

(ВИДЕО) Стојаноска: Македонија на дното на листите според проценката за закрепнување од коронавирусот

Ана Ололовска

(ВИДЕО) Стојаноски: Во Ѓорче Петров 180.000 евра ќе бидат потрошени за партиски вработувања наместо за справување со коронавирус

Ана Ололовска

(ВИДЕО) Јорданов: Нема сектор што не е засегнат од последиците од епидемијата, граѓаните мора да бидат слушнати

Ана Ололовска

Мицкоски: Дали Заев и СДСМ намерно ја втурнаа македонската економија и граѓани во апокалиптично сценарио

Ана Ололовска

ВМРО-ДПМНЕ: Владата на СДСМ треба да ја тргне на страна суетата и да ја прифати подадената рака

Ана Ололовска

НСДП ја обвини ВМРО-ДПМНЕ за неодговорно, недржавничко и деструктивно однесување за време на кризата поради коронавирусот

Ана Ололовска