(ВИДЕО) Какво судство таков часовник? Чекор напред, чекор назад

Од:

Судовите сега добија часовници, меѓутоа, наместо напред часовникот во Врховниот суд и во Основниот суд Скопје 2 трокираат, или одат чекор напред, чекор назад.

А часовниците треба да ги рекламираат реформите во судството.
На нив пишува „Подобро судство, за подобра иднина. Судовите сега имаат часовник“.

А граѓаните коментираат „Какво судство, таков часовник“.

Би можело да ве интересира

Судијата Авдија кој беше снимен со љубовницата во просториите на Граѓанскиот суд единствен кандидат за претседател на судот

Александар Тодески

Судски предмети се чувале во подруми: Надзорот откри пропусти на Судскиот совет

Орце Костов

Судски совет: Основниот кривичен и Граѓанскиот суд во Скопје се неажурни

Ветингот ги „испразни“ судовите и обвинителствата во Албанија

По скратена постапка ќе се донесат законите за зголемување на платите во судството, обвинителствата и на затворската полиција

Повисоки плати во правосудниот и обвинителскиот сектор