(ВИДЕО) Буровски: Кузман треба да биде на местото на Воинот

Од:

[staff name=”Катерина Цаневска Арсовска” position=”Автор”][/staff]Со поздравот на борците „Смрт на фашизмот, слобода на народот“ насобраните ги поздрави Наум Буровски.

Објасни дека од градот Скопје кажале дека нема место и не може да се одржи собирот а како што се виде денеска рече дека немало никакви закажани манифестации.

„Јас сум комунист, ама и верник. Народот вели, Господе прости им на крвниците, сега велиме да им простиме на султаните во градското собрание, не знаат што прават. нека не ни го перат мозокот со ТВ емисии за крволочниот, нека кажат за жртвите од врховизмот, местото на Кузман треба да биде на местото на воинот. Оваа држава нема да ја дадеме“.

Би можело да ве интересира

Во Сирија до сега загинале 93 косовски државјани, таму се наоѓаат уште 65 лица

Сојуз на борци: Безбедносниот систем на државата е во целосен распад

Ана Ололовска

(ВИДЕО) Борците бараат Коце Трајановски да го врати споменикот на паднатите скопјани

Емир Латифовиќ

ВИДЕО: Борците дискриминирани, власта се плаши од вистината

Ана Ололовска

За Сојузот на борци нема место во одбележувањето на 11 октомври

Емир Латифовиќ

ФОТО: Поддршка од борците за Жерновски

Ана Ололовска

1 comment

kumanovac 16/02/2013 - 15:30 at 15:30

Во потполност се сложувам со Буровски и без да ги омаловажам заслугите на Кузман кои се непроценливи за македонската кауза но сепак мислам дека на местото на античкиот Хитлер Аце треба да стои огромен споменик на Јосип Броз ТИТО.Тој е најзаслужен што ние денес имаме држава.Овие што денес ја негираат неговата заслуга за нашата државнос се слуги на Бугарите и останатите непријатели на Македонскиот народ.Не можам да сватам да во 21виот век сеуште мора да викаме смрт на фашизмот но тоа е вистината со оваа влада која го воскреснува фашизмот.

Reply

Leave a Comment

1 × 1 =