ФОТО: Поддршка од борците за Жерновски

Од:

Денеска претставници од Општина Центар положија свежо цвеќе и се поклонија пред спомен бистата на македонскиот поет и револуционер Коле Неделковски.

Денеска се навршуваат 72 години од загинувањето на народниот херој Коле Неделковски.

borci 2

На неговото дело, идеа и дејствување денес се потсетија претставниците од Сојузот на борците. Тие пред градоначалникот на Општина Центар Андреј Жерновски посочија дека револуционерната борба не смее никогаш да се заборави, како и делото на Коле Неделковски, кој својот млад живот го вгради во идеалите за слободна Македонија.

borci 5

Му понудија сесрдна поддршка и помош на Жерновски.

borci 6

„Симболично е што сте, Вие борците тука кога првачињата го започнуваат своето образование. Од име на сите генерации Ви се заблагодарувам за се’ што направивте. Вратите на општината се секогаш за Вас отворени“, рече Жерновски.

borci 4

Би можело да ве интересира

Општински инспектори почнаа да мерат бучава во Центар, на два објекта им наложија да се стишат

Жарко Настоски

Центар ќе казнува локали за гласна музика, се бунеле жителите

Жарко Настоски

Центар раскина договор за катна гаража на „Климент Охридски“, просторот ќе биде парк

Маја Илиевска-Пачемска

Општина Центар по 12 години сама ќе одлучува за летните тераси, Градот ѝ ги предаде надлежностите

Жарко Настоски

На „Ленинова“ и „Максим Горки“ веќе нема паркирање со пораки, на тие места ќе паркираат жителите

Жарко Настоски

Центар има 32 барања за градење, укинатиот мораториум отвори можност за градежна офанзива по плановите оценети како криминални

Маја Илиевска-Пачемска

Leave a Comment

2 × 2 =