(ВИДЕО) Божиновска: Заврши реконструкцијата на улицата Боца Иванова

Од:

„Општина Бутел заедно со градот Скопје, предводени од СДСМ континуирано работат на реализација на бројни инфраструктурни проекти, односно во изградба и реконструкција на улици кои од претходната власт беа целосно занемарени.

Завршена е реконструкцијата на улицата „Боца Иванова“, на потегот од кружниот тек до улицата „Лазар Трповски“ во вкупна должина од 800 метри.

Оваа улица, заедно со улицата „Лазар Трповски“, чијашто реконструкција ќе биде исто така започната во периодот што претстои, се исклучително фреквентни улици и се од големо значење за нормалното функционирање на жителите од општина Бутел“, рече Лилјана Божиновска, советничка во Советот на општина Бутел.

„Претходно беше реконструирана дел од улицата „Александар Урдаревски“, а во тек е изградбата на втората фаза од булеварот „Босна и Херцеговина“.

Како на локално, така и на централно ниво, СДСМ продолжува со инвестиции во изградба на нова и реконструкција на постоечката патна инфраструктура, со што обезбедуваме посигурен и побезбеден сообраќај.

Градиме по план и инвестираме во иднината на нашите сограѓани., Работиме уште повеќе за да биде уште подобро“, изјави Лилјана Божиновска, советничка во Советот на општина Бутел.

Би можело да ве интересира

(ВИДЕО) Костадинов: ВМРО-ДПМНЕ ги блокира мерките за заштита од коронавирусот

Ана Ололовска

(ВИДЕО) Кузеска: Новите мерки се за заштита на јавното здравје, пратениците да ги изгласаат во најкус можен рок

Ана Ололовска

СДСМ: Владата донесе нови мерки за поголема заштита од коронавирусот, сите да ги почитуваме, да го заштитиме јавното здравје

Ана Ололовска

СДСМ: Владата обезбедува успешен и безбеден наставен процес – 88% од учениците следат настава на далечина

Ана Ололовска

(ВИДЕО) Костадиновска: Владата преку одговорен пристап обезбеди успешен старт на учебната година

Ана Ололовска

СДСМ: Борбата против коронавурусот е заедничка – сите дисциплинирано да ги почитуваме мерките

Ана Ололовска