(ВИДЕО) Ангелов: Изјавите на Груевски можат да предизвикаат сериозни инциденти

Од:

Неодговорните изјави од страна на Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски можат да предизвикаат сериозни инциденти и последици по безбедноста на Република Македонија. Ги повикуваме сите политички субјекти да дејствуваат во насока на смирување на состојбата, а не на нејзино потпалување, рече Претседателот на Достоинство, Стојанче Ангелов.

– Ваквата чувствителна состојба во нашата држава уште повеќе се продлабочува со натамошното одолговлекување на давањето мандат од страна на Претседателот Ѓорге Иванов. Го повикуваме Иванов веднаш да го додели мандатот за состав на новата Влада на Република Македонија, воедно го повикуваме Претседателот на СДСМ, Зоран Заев како следен мандатар да биде внимателен во составување на новата Влада.

Би можело да ве интересира

(ВИДЕО) Бошкоски: Оваа гарнитура од ВМРО-ДПМНЕ дефинитивно заминува во историјата

Ана Ололовска

Георгиевски, Бошкоски и Ангелов подготвуваат офанзива

Ана Ололовска

(ВИДЕО) Ангелов: Повеќе од јасно е дека ВМРО-ДПМНЕ ги организира протестите

А1он

(ВИДЕО) Ангелов: Пописот е првиот проект доколку освоиме повеќе од 15 пратеници

А1он

(ВИДЕО) Ангелов: Војводата, братот и генералот заедно против лопатарот

А1он

(ВИДЕО) Конвенција на ВМРО за Македонија: Изворната идеја и луѓе на ВМРО се овде и никаде на друго место

А1он