ВИДЕО: Васко Ковачевски и шест други директори на ЕЛЕМ ќе треба да платат казна бидејќи не поднеле анкетни листови

Од:

Антикорупциската комисија ќе поведе прекршочна постапка против седум директори во рударско-енергетските комбинати што се во составот на АД Електрани на Македонија бидејќи не доставиле анкетни листови.

Васко Ковачевски, кој е директор на РЕК Битола, Ѓоко Ташев, кој ја извршува функцијата вд директор на ХЕЦ Тиквеш, Ѓорѓи Божиновски – в.д. директор на ХЕС Маврово, Златко Пиперковски – в.д. директор ХЕС Треска, Стево Попоски – в.д. директор на Енергетика Скопје, Ќерим Халили – директор на РЕК Осломеј, ќе треба да платат глоба од 150 евра на антикорупциската комисија.

Би можело да ве интересира

Поради бирократски прашања заглавено просторното и кадровското екипирање на антикорупциската комисија

А1он

Ќе се потпише меѓународен договор со кој антикорупциска ќе има увид во имотот на функционерите во странство

Јавното обвинителство ги отфрла наводите на анткорупциска за работење под притисок

Изречени 34 казни за палење стрништа

Обвинителството ја отфрли пријавата на антикорупциска против ректорот на УКИМ

Мери Јордановска

Струга под лупа на антикорупциската – политички пресуди и незаконско работење на Мерко